Цветанов потвърди, че приемат оставката на Иванов
Цветанов потвърди, че приемат оставката на Иванов / cнимкa: Sofia Photo Agency, архив
Цветанов потвърди, че приемат оставката на Иванов
30912
Цветанов потвърди, че приемат оставката на Иванов
  • Цветанов потвърди, че приемат оставката на Иванов

ГЕРБ ще приеме оставките на Лъчезар Иванов от парламентарния и партийния пост, съобщи зам.-председателят на партията и вицепремиер Цветан Цветанов. Той определи постъпката на Иванов като морална, но каза, че опитът за оказване на влияние върху медии е недопустим.

 След заседание на Министерския съвет Цветанов добави още:

 „Последните два дни имаше доста коментари за обаждането на Лъчезар Иванов  към журналист, който прави журналистическо разследване. Първото, което е, че това е недопустимо да бъде правено от който и да било - депутат, министър или гражданин, който се занимава и с друг тип дейност, защото това е потъпкване на свободата на журналистите. Но най-важното е, че Лъчезар осъзнава грешката си и днес той депозира оставка като зам.-председател на Народното събрание и като шеф на софийската структура на ГЕРБ. Това, което мога до момента да кажа е, че след разговорите, които сме провели с всички членове на изпълнителната комисия решението ще бъде за приемане на оставката на Иванов в тези две позиции, на които е бил досега. Смятам, че това е едно достойно поведение на човек, който не иска по никакъв начин неговите действия, или това, което се изписа през последните дни, да влияе както на имиджа на партията, така и на управлението и парламента като институция".

По-късно партия ГЕРБ разпространиха и официално становището си до медиите. Ето и целия текст:

Днес, 7.7.2010 г., на свое заседание ИК на ПП ГЕРБ, след като се запозна с писмо на г-н Лъчезар Иванов относно оттеглянето му като заместник председател на Народното събрание и ръководител на градската организация на ПП ГЕРБ-София, с оглед на създалата се ситуация през последните няколко дни следствие на изяви на г-н Иванов, и обаждания по този случай в Централата на ПП ГЕРБ, на основание чл. 36 от Устава на ПП ГЕРБ, 

ВЗЕ СЛЕДНОТО РЕШЕНИЕ:

1. Приема изложените в писмото мотиви, като счита че г-н Лъчезар Иванов прави това в интерес на Народното събрание и ПП ГЕРБ.

                                            ПП ГЕРБ - Изпълнителна комисия