Пуснаха допълнителни билети за мачовете с Бразилия
Пуснаха допълнителни билети за мачовете с Бразилия / Дарик Варна

По 300 билета за правостоящи за двата мача България-Бразилия са пуснати за продажба от днес на касите на Двореца на културата и спорта. В деня на решителните двубои от Световната лига по волейбол ще бъдат пуснати най-малко още 200 билета, като цената е 10 лева. Допълнително се продават и билети за ложи с капацитет 28 човека, съобщи директорът на Двореца Симеон Варчев.

Мачовете срещу "Селесао" са в четвъртък от 20 и в петък от 18 часа. Билетите за двата двубоя бяха изкупени още преди 40 дни, като от Спортна зала бяха принудени да вдигат допълнителни трибуни, заради засиления интерес.

"Селесао" е последният съперник на нашите в груповата фаза на Световната лига, като срещите в четвъртък и петък са решителни за избраниците на Силвано Пранди за класиране на финалите в Кордоба от 21 до 25 юли. Двете срещи на 8 и 9 юли ще позволят на България при дори един успех да стане финалист в най-силния комерсиален турнир на планетата по волейбол и в Аржентина да се бори за 1 000 000 долара.

Предстоящите волейболни сблъсъци срещу Бразилия няма да са единствените тази седмица във Варна. В сряда от 10 часа на плаж „Рапонги" ще се проведе първият демонстрационен турнир по волейбол „Обединени от спорта". На игрището за плажен волейбол ще се сблъскат отборите на България, Бразилия, Холандия и тим на българските медии. Край мрежата на плажа ще застанат формации, в които ще има представители на посолствата на чуждите държави.

Целта на демонстрационния турнир е да покаже нагледно, че няма по-добър посредник между нациите и държавите от спорта. Мачовете ще бъдат в по един гейм до отбелязване на 25 точки, а тимовете ще играят по системата всеки срещу всеки.