Фестивал на инструменталната музика започва в Албена
Фестивал на инструменталната музика започва в Албена / Дарик Добрич

Трети Международен фестивал на инструменталната музика започва в Албена.  Проявата, организирана от Фестивална програма „Приятели  на България", събира 240 деца и младежи от България, Русия и  Румъния.

На 7 юли в зала „Атлантик" на хотел „Добруджа" ще се представят Камерен оркестър от гр. Лесной, Духов оркестър и Ансамбъл-гусли от Москва, Народен ансамбъл от Новосибирск.

Във втория фестивален ден на сцената ще излезе  Китаро-мандолинен оркестър от Сандански с диригент Стефан Борилов, който  ще изпълни произведения на Дико Илиев, Добри Христов, Скот Джоплин и Офенбах. В концерта ще участва и Ансамбъл-цигулки при Детска музикална школа от гр. Лесной.

Изпълненията на участниците ще бъдат оценявани от жури, в което се включват Маркс Кесел - директор на Московски музикален  колеж,  Светлана Германовна - директор на Московска школа по изкуства, както и известните български  музиканти - Михаил Белчев и Хайгашод Агасян.

Заключителният концерт ще се проведе на 11 юли от 10.00 часа. Всички оркестри ще получат паметни плакети от Цветан Иванов - управител на Фестивална програма „Приятели на България".