Оценка „добър за правителството
Оценка „добър за правителството / cнимкa: Sofia Photo Agency, архив

Над 9000 посетители на уебсайта DarikNews.bg поставиха средна оценка „добър" на правителството на Бойко Борисов, година след началото на управлението на кабинета. Виртуален министерски бележник, който позволяваше поставянето на оценки от 2 до 6 на всеки един от министрите, беше попълван в продължение на две седмици на сайта DarikNews.bg.

Най-висока оценка от министрите в кабинета на Бойко Борисов получава Цветан Цветанов, вицепремиер и министър на вътрешните работи. Веднага след него читателите на DarikNews.bg поставят министъра на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев. На трето място според получените оценки от 9033 гласували е Николай Младенов, министър на външните работи, следван от Мирослав Найденов, министър на земеделието и храните и от Вежди Рашидов, министър на културата. 

В края на виртуалния министерски бележник, посетителите на DarikNews.bg поставят министъра на труда и социалната политика Тотю Младенов, министъра на околната среда и водите Нона Караджова и Анна-Мария Борисова, министър на здравеопазването.

Пълният списък с оценките на всеки един от министрите ще бъде представен в обзорното предаване „Седмицата" на Дарик с водещ Кирил Вълчев тази събота - 10 юли, от 10.00 ч.