14 медала за България от Балканиада по джудо за младша възраст
14 медала за България от Балканиада по джудо за младша възраст / Дарик Враца, Галя Василева

14 медала завоюваха българските джудисти - юноши и девойки младша възраст, от проведената в Херцег Нови, Черна гора Балканиадата по джудо за родени 1996- 1997 година. Шампиони в своите категории станаха Томина -Леонора Томова в кат. до 48кг, Теодора Енева при +63-килограмовите /и двете от Олимпия - Козлодуй/ и Петър Дамянов от Левски - София в кат до 46кг.

Медалистките от Олимпия- Козлодуй от ляво на дясно: треньор Мария Енева, Бетина Темелкова, Теодора Енева, Андреа Паунова, Томина- Леонора Томова, треньор Ивайло Алипиев.

14 медала за България от Балканиада по джудо за младша възраст
netinfo

Всички представители на Северозапада се наредиха в тройката. Цветелина Цветанова от Видин се класира втора в кат до 36кг, както и новата в Олимпия Бетина Темелкова в кат до 44 кг. Трета в кат до 40 кг остана Андреа Паунова. Още 3 сребърни и 3 бронзови медала спечелиха девойките на Балканиадата и 2 сребърни и 3 бронзови- юношите.

Второ място за Цветелина Цветанова, на която малко не й достигна да стъпи на най-високото стъпало.

14 медала за България от Балканиада по джудо за младша възраст
netinfo

170 участника от 8 балкански държави се включиха в надпреварата. С пълни отбори пристигнаха Румъния, България и Турция.

Предстои Балканско първенство и за юношите и девойките старша възраст и девойки и младежи, което ще се проведе в Кикинда, Сърбия  на 14 и 15 август.