Доверието към униформените – между Да и Не
Доверието към униформените – между Да и Не / DarikNews.bg, Невена Божкилова
Доверието към униформените – между Да и Не
30779
Доверието към униформените – между Да и Не
  • Доверието към униформените – между Да и Не

Непрекъснато научаваме за нови полицейски акции с все по-любопитни имена. Според старозагорци подобна информация е по-скоро забавна, отколкото сериозна. Въпреки това, органите на реда трябва да вдъхват респект и уважение. Хората искат да разчитат на полицейските служители, за да са спокойни за децата си и за самите себе си.

"Едно време нямаше такава незаинтересованост. Кварталният полицай познаваше всички в района и ние го уважавахме, страхувахме се да напрвим каквато и да е глупост, защото той всичко научаваше. Сега кой каквото си поиска, това прави. Особено тези, дето окрадаха държавата. Хората са го казали - който краде милиони, за него няма закони, който отмъква стотинки за него много годинки", спомня си за миналото пенсионерка.

Тези, които помнят едновремешните милиционери, настояват да има строг подбор на кадри в МВР. "Защо да няма физически и психически изпити за полицаите на всеки 3 години. Ако издържат- остават на работа, ако ли не-да ги уволняват", предлагат старозагорци.

Доволни или не от полицейското присъствие или отсъствие, гражданите на Стара Загора пожелаха на униформените по повод професионалния им празник 5 юли, да изпълняват стриктно задълженията си, да бъдат здрави и упорити.

В прикачения файл чуйте какъв е съвременният образ на българския полицай според анкетираните старозагорци.