Велбъжд започна със сръбски старши треньор
Велбъжд започна със сръбски старши треньор / Влади Владимиров

Сърбинът Момчило Радованович е новият старши треньор на мъжкия отбор на ФК "Велбъжд". Той бе официално представен днес на футболистите от президента на клуба Васил Русаков. Срещата бе в съблекалнята на стадион "Осогово".

"Велбъжд" започна със сръбски старши треньор
netinfo

Радованович е в България от 1984 година, като е бил треньор на много отбори от аматьорския футбол, в Банкя, Сопот, Карлово, Трявна, Нови Искър.

"Целта пред отбора е класиране сред първите 5. Финансирането е осигурено на 90%, като се надявам и на помощ от кмета Петър Паунов. Каня да тренират с отбора всички кюстендилски футболисти, които могат да останат ако се съгласят с условията, които им предлагаме", каза Русаков.

"Велбъжд" започна със сръбски старши треньор
netinfo

Момчило Радованович е привърженик на схемата 4-4-2 и стила на италианския специалист Ариго Саки.

"Казах на момчетата, че искам да направим първо колектив. Не трябва да се притесняват да говорят с мен или да ме питат ако не що не са разбрали. Ще работим по схемата, който ни се налага от програмата във "В" група, събота и понеделник ще почиваме, а в неделя, вторник, сряда, четвъртък и петък ще тренираме", каза за Дарик Радованович. Той ще доведе на проби 3- 4 футболисти, които са от София.

"Велбъжд" започна със сръбски старши треньор
netinfo