Ясен Петров: Чака ни още много работа, допускаме груби грешки
Ясен Петров: Чака ни още много работа, допускаме груби грешки / Gong.bg
Старши треньорът на Левски Ясен Петров дебютира със загуба начело на „сините”, след 2:3 в контрола срещу румънския Търгу Муреш, но сподели, че не се притеснява от резултата. Специалистът отчете, че има много неща, върху които да се работи преди официалните мачове, заради грубите тактически грешки, допускани от футболистите му.

„Дадохме възможност на част от нашите играчи да поработят в игрова обстановка. От две положения, румънският отбор отбеляза три гола. Груби грешки в защита и много изпуснати положения,” коментира Петров пред Гонг. „Не съм доволен, особено през първата част, доволен съм горе-долу от хората, които влязоха. Имаме върху какво да работим, тактически допуснахме много груби грешки. Не е нормално да допускаме такива грешки в защита, с две влизания до вратата ни отбелязаха три гола, а имахме шест-седем положения, някои от които бяха задължителни да се отбележат.”

„Нашето желание е в първите две контроли да дадем игрово време на всички играчи, и оттам да избистряме единайсеторката. Искам да им се съберат по 90 минути,” обясни младият треньор. „Ще разпределям по равно игровото време между четиримата нападатели. Утре и Дембеле, и новият футболист Мулдер ще играят със сигурност. Медицинските изследвания на Мулдер са добри, днес той направи бегова тренировка, и утре ще му дадем да влезе в игрова обстановка и от ден на ден ще го приобщаваме към отбора.”

„Контролните срещи са за това, да видим, дори да допуснем грешки. Първа контрола бе за нас, много ранен етап, за да сме в добра форма. Не ме притесняват, защото имаме достатъчно контроли, за да избистрим нещата,” каза още Петров.

„Много съм спокоен, не ме интересува дали сме победили или загубили. Важно е как ще изглеждаме на 15 юли и след това. Има много неща, които трябва да отхвърлим като работа, продължаваме да работим, както сме планирали,” завърши Ясен Петров.