Кандидат школски директори гледат към 4 поста едновременно
Кандидат школски директори гледат към 4 поста едновременно / Радка Минчева

33-ма кандидати са подали документи за 16 директорски поста в училища и извънучилищни звена в Разградско - съобщиха от РИО на МОМН-Разград. Част от тях се явяват на един конкурс, други обаче опитват в повече. Рекордьорите са с по четири училища. И.д. директорът на ОУ"Ив.С.Тургенев" Пейчо Георгиев освен към настоящия си пост се е насочил към директорските длъжности в СОУ"Христо Ботев" и в двете елитни гимназии в града - ПМГ"Акад. Никола Обрешков" и ГПЧЕ"Екзарх Йосиф". Пенка Радева-Минкова е негов конкурент за постовете в ОУ"Ив. Тургенев" и в СОУ"Христо Ботев", тя е кандидатствали и за директорските длъжности и в селата Желязковец и Раковски.

Най-много - 6 - са мераклиите да стана директори на ПМГ. Освен Пейчо Георгиев за поста са се кандидатирали и учителката в ПГХТБТ"Мария Кюри" Милена Орешкова, учителите в ПМГ Христина Панчева, Емилия Станкова, Мануел Василев и Коста Попов. По петима са желаещите да ръководят училището в село Брестовене и Езиковата гимназия в Разград. За ГПЧЕ кандидатите са: директорът на ОУ"Иван Тургенев" Пейчо Георгиев, директорът на СОУ"Христо Ботев" Стойчо Стойчев, учителите в ГПЧЕ Ивелина Христова и Петко Костов, както бившият експерт в Областна администрация Елка Неделчева.

Част от конкурсите се провеждат заради пенсиониране на титулярите, други от няколко години се ръководят от изпълняващи длъжността - уточни началникът на РИО на МОМН-Разград Веселина Станчева.