Общините не дадоха на държавата да си вдигне капитала в Окръжна болница
Общините не дадоха на държавата да си вдигне капитала в Окръжна болница / Dariknews.bg, архив
Общините не дадоха на държавата да си вдигне капитала в Окръжна болница
30591
Общините не дадоха на държавата да си вдигне капитала в Окръжна болница
  • Общините не дадоха на държавата да си вдигне капитала в Окръжна болница

Представителите на общините от областта, които имат дял в активите на МБАЛ „Пловдив", са гласували "против" вдигането на капитала на лечебното заведение на днешното Общо събрание на акционерите. Това съобщи за Дарик общинската съветничка от ГЕРБ и представител на община Пловдив в събранието Дани Каназирева. Тя обясни, че отказът да се приеме предложението от дневния ред е мотивиран с това, че то е незаконосъобразно и липсват каквито и да е документи, които да го оправдаят. На събранието е имало представители на общините "Марица", "Родопи", Лъки, Карлово, Съединение, Асеновград и Пловдив.

Само представителят на държавата - Кирил Кирилов, който е дългогодишен служител на Министерството на здравеопазването, е гласувал "за", уточни Дани Каназирева. Той обяснил, че точката не може да се отменя или променя, при условие, че отсъстват представителите на голям брой от общините. /Чуйте какво каза още Дани Каназирева от прикачения звуков файл/

Така делът на община Пловдив и след днешното Общо събрание остава същият, както досега - 23%, а държавата притежава 51 на сто от активите на бившата Окръжна болница.