Сергей Игнатов: Уволнения и наказания за издалите матурата
Сергей Игнатов: Уволнения и наказания за издалите матурата / Дарик радио - Русе
Сергей Игнатов: Уволнения и наказания за издалите матурата
30554
Сергей Игнатов: Уволнения и наказания за издалите матурата
  • Сергей Игнатов: Уволнения и наказания за издалите матурата

Уволнения и наказания грозят служителите, за които се докаже, че са изнесли информация за матурите. Това обяви минисърът на образованието Сергей Игнатов в Русе. На детектор на лъжата вчера са се подложили част от разследваните от антимафиотите, обясни министър Игнатов. За резултатите той научил на път за Русе.

Пълният доклад от разследването и какво показва той за Асен Петров - шеф на Центъра за интеграция на ученици от малцинствата към образователното министерство и за счетоводителя на центъра Красимир Левтеров, министърът очаква в понеделник. Веднага след като се запознае с документите започват дисциплинарни производства. Какво още коментира по темата министър Игнатов, чуйте от прикачения файл.

В Русе министър Сергей Игнатов участва в кръгла маса на тема „Образованието - път за европейско развитие".Срещата с училищни директори и преподаватели беше организирана по инициатива на клуб „Образование" при ГЕРБ - Русе. На форума бяха представени основните идеи в проекта на Закона за училищно образование и предучилищно възпитание и подготовка.