Остава неясен стартът на същинската реконструкция на „Женския пазар
Остава неясен стартът на същинската реконструкция на „Женския пазар / cнимкa: Sofia Photo Agency, архив

До септември ще приключат инвестиционните проекти за реконструкцята на „Женския пазар" в София, каза за Дарик Вили Лилков - общински съветник и член на инициативния комитет за обновяване на пазара. Той обясни, че на среща с общинската администрация, главният архитект на столицата арх. Петър Диков е поел ангажимент до края на лятото проектите да са готови, така че след това поетапно да започнат промените на пазара.

Лилков уточни още, че първо ще се премахват съоръженията, ще се разчиства терена, а чак след това ще бъде същинското изпълнение на реконструкцията. По думите му, кметът Йорданка Фандъкова е казала, че ще поиска среща с директора на пазара, за да провери каква е валидността на договорите на търговците там. Лилков изрази задоволството си, че въпросът най-накрая е започнал да се раздвижва, но заяви, че му е трудно да прецени кога ще започне същинската реконструкция.

Проектът предвижда на мястото на „Женския пазар" да се изгради закрит зеленчуков базар, само в участък от пространството. Извън него ще има голям подземен паркинг, галерии, магазини и много зелени площи.