Ислямът щял да спаси Джако
Ислямът щял да спаси Джако / снимка: Reuters

Майкъл Джексън нямаше да е мъртъв, ако беше приел исляма, каза неговият брат Джърмейн в интервю, което ще бъде разпространено по британско радио, съобщава АФП.

Във връзка с първата годишнина от смъртта на Краля на попа Джърмейн Джексън заяви пред "Би Би Си Уърд сървис", че неговият брат е трябвало да напусне САЩ.

"Мисля, че ако Майкъл бе приел исляма, той все още щеше да бъде жив и казвам това по няколко причини", заяви братът на звездата, който самият е мюсюлманин.

"Защо? Защото, когато си на 100% наясно кой си и какво си и защо ти самият и хората около тебе съществуват, тогава нещата се променят и стават по-добри за теб. Това ти дава някаква сила". Той добавя, че е носил за брат си Майкъл книги от Саудитска Арабия и Бахрейн. "Той ги изучаваше. Четеше много книги", разказва Джърмейн.

В интервюто Джърмейн Джексън заявява, че брат му не е бил против приемането на исляма. "Всичките му бодигардове бяха мюсюлмани, защото той имаше доверие на исляма, защото тези хора са способни да жертват живота си за някого и защото се опитваха да бъдат възможно най-добрите човешки същества, не заради Майкъл Джексън, а заради Аллах", заяви още той. 

Майкъл Джексън беше убит, защото струваше "много повече мъртъв, отколкото жив", твърди пък сестра му Ла Тоя. В телевизионно интервю тя заявява, че роднините и почитателите на брат й заслужават да научат "истината" за смъртта му. Запитана дали смята, че Майкъл е бил убит, тя отговаря: "Никога не съм се съмнявала. Спомням си деня, в който разбрах, че Майкъл вече не е с нас, когато майка ми изпищя в телефона "той е мъртъв". Веднага си помислих: "Кой ли го е направил?", споделя Ла Тоя. "Майкъл беше убит заради каталога му, те знаеха, че Майкъл струва повече мъртъв, отколкото жив. Децата му заслужават да узнаят истината, както и родителите му, семейството му и почитателите му", заявява сестрата на Джако.