24-каратово злато за врачанския театър
24-каратово злато за врачанския театър / снимка: DarikNews, Иван Стрижлев

Отличието "Златна книга" ще получи днес Драматично-куклен театър - Враца. Почетната значка се дава за завоюван висок престиж, обществено признание и принос на институцията към българската култура. Призът ще бъде връчен на директора на ДКТ Анастас Попдимитров на официална церемония на в столичната галерия „Финес".

Наградата се дава от Съветът на европейската научна и културна общност и Официално представителство на уникалните селища в Европа. Тя представлява значка, чиято форма е на разтворена книга и е изработена в Монетнния двор от 24-каратово злато.

Досега отличието е връчено на повече от 180 авторитетни представители на българския научен и културен елит. Сред тях са: оперната певица Райна Кабаиванска, патриотката Силви Вартан, доскорошният директор на военния театър и настоящ заместник-министър на културата Митко Тодоров, проф. Андрей Пантев и много други.

Отличието е признание за усилията, които полага ръководството на ДКТ - Враца за утвърждаването на институцията както и за успехите, постигнати в настоящия 71-и творчески сезон.