Вярващи посрещнаха мощите на Св.Игнатий Старозагорски
Вярващи посрещнаха мощите на Св.Игнатий Старозагорски / DarikNews.bg, Невена Божкилова

В навечерието на рождеството на Св. Йоан Кръстител гражданите на Стара Загора посрещнаха мощите на Св. Пр. Игнатий Старозагорски. Пешеходното литийно шествие тръгна от спирката пред ІІІ Поликлиника. Светите мощи бяха положени за поклонение в храм „Въведение Богородично", където бе отслужена празнична вечерня.

Духовият оркестър на Търговската Гимназия

Вярващи посрещнаха мощите на Св.Игнатий Старозагорски
netinfo
"Княз Симеон Търновски" също взе участие в инициативата. Начело на поклонниците бяха застанали 9-годишният Дамян Димитров и неговият приятел Наум Желязков на 11 години. Двете момчета нoсиха по един скиптър със слънце и ангел, символизиращ вярата. Децата си пожелаха здраве и късмет за в бъдеще.

Вярващи посрещнаха мощите на Св.Игнатий Старозагорски
netinfo

 

 „Само вярата ни не успяха да унищожат. Друго не ни е останало в тези трудни времена. Но имаме надежда, за по-добро бъдеще, което ще изживеят децата и внуците ни", надяват се събралите се по-възрастните старозагорци.

Църквата „Въведение Богородично" ще бъде отворена през цялата нощ, за да могат желаещите да се поклонят пред светите мощи. На сутринта Старозагорският митрополит Галактион ще отслужи Божествена Света литургия, с която ще бъде отбелязано рождението на Св. Йоан Предтеча - Еньовден.