Обновиха детска градина, ясла и училище в Стралджа и Зимница
Обновиха детска градина, ясла и училище в Стралджа и Зимница / DarikNews.bg

Обновени, съвременни и красиви са сградите на Обединеното детско заведение в Стралджа и на основно училище "Св. св. Кирил и Методий" в Зимница. Ремонтираната материално-техническа база за образованието в община Стралджа е в резултат на успешното приключване на едноименния проект. Инвестицията - близо един милион лева - е реализирана от община Стралджа, с финансовата подкрепа на Оперативна програма Регионално развитие. Съфинансирана е от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

В детския комплекс се учат и възпитават общо 124 деца. 92 са в ЦДГ "Здравец" и 32 - в детската ясла "Калина". В училището в Зимница възпитаниците са 151. За тях и за педагозите са създадени отлични условия след реализиране на проекта. На детската градина и ясла е изграден скатен покрив, сменена е дървената с алуминиева дограма, цялата сграда е топлоизолирана и боядисана, изградена е рампа за детските колички. 

На училището в Зимница също е ремонтиран покривът. Подменена е дограмата, фасадата е топлоизолирана. Има и нова отоплителна инсталация. Педагозите от двете образователни звена са категорични, че създадените отлични условия ще влияят положително и върху качеството на обучението на децата.