Потвърдиха ареста на уличен в двойно убийство
Потвърдиха ареста на уличен в двойно убийство / Диляна Стойчева

Апелативният съд във Варна потвърди ареста на 20-годишния Станислав Станев от Търговище. Той е разследван за двойно убийство, извършено в съучастие с други лица. Станев е в ареста от март тази година, заедно със съгражданите си Петър Петров на 26 години и Георги Георгиев на 18 години. Те са обвинени за  убийството двама души, извършено в нощта на 17 срещу 18 март - съобщават от пресцентъра на съда.

До ареста на тримата младежи се стигна след като в изоставена къща на бул. "Трети март" в Търговище бяха открити труповете на 30-годишният Селим Ахмед и на 37-годишният Светослав Стоянов. Двамата са били с разкъсно - контузни рани по главите и телата. Часове по-късно бяха задържани Станислав, Петър и Георги. Според разследващите тримата младежи, заедно с убитите са организирали алкохолен маратон, завършил драматично с пиянска свада и брутално двойно убийство.

В хода на разследването, освен пълните самопризнания на Станислав са извършени множество експертизи, събрани са и други гласни и писмени доказателства и материали. Всички те в съвкупност по категоричен начин обосновават предположението, че 20 - годишният Станислав е един от авторите на двойното убийство, разтърсило Търговище през март тази година. За такова изключително тежко престъпление законът предвижда наказание от 15 до 20 години затвор, доживотна присъда или доживотна без право на замяна.

Освен с това обстоятелство, днес съдът се съобрази и с изцяло отрицателната характеристика на младежа, когото определят като човек с висока степен на обществена опасност, който би могъл да извърши и друго престъпление ако е на свобода.

Определението на Варненския апелативен съд не подлежи на обжалване.