Кралски питон изплува в тоалетна в Милано
Кралски питон изплува в тоалетна в Милано / снимка: morguefile.com

Кралски питон дълъг почти един метър изплува от тоалетната чиния на жителка на Милано, съобщава електронното издание на в. „Кориере дела сера".

От няколко дни обитателите на жилищната кооперация  имали чувството, че нещо с канализацията в блока им не било наред. Един от съкооператорите казал, че видял в тоалетната си чиния нещо, което приличало на змия. Съседите не му повярвали - до днес, когато собственичката на един от апартаментите забелязала кралския питон да плава в тоалетната чиния. После змията бързо изчезнала в канала. Жената веднага се свързала с местното дружество за защита на животните. Негови представители дошли с водопроводчик и влечугото бързо било локализирано, извадено от канализацията и поверено на грижите на природозащитниците, пише БТА.

Сега полицията разследва как змията се е озовала в канализацията. Предполага се, че тя е била изхвърлена от собственика си, който вече не искал да се грижи за животинката. Кралските питони рядко превишават метър и половина на дължина и затова са предпочитани от колекционери за домашни любимци.