Младежи мерят сили в турнира BG Streetball
Младежи мерят сили в турнира BG Streetball / www.sxc.hu

Турнирът BG Streetball ще се проведе днес в град Раковски. Той ще стартира точно в 9 часа на новооткритото игрище Грипс Арена. Състезанието ще открие кметът на града Иван Антонов. Специални гости ще бъдат Тити Папазов и Станислав Говедаров, които ще участват и в демонстративен мач на баскетболните звезди.

До момента има близо 300 деца и младежи до 17 години, които са заявили желание да участват в съревнованието, съобщи Иван Антонов. Той обясни, че състезателите са разделени в две възрастови групи - до 17 и над 17 години. Организаторите са приготвили много награди за участницитеа, а шампионите ще получат и паричен приз от 1000 лв, уточни кметът. 

Записването за турнира в Раковски ще става на място в същия ден от 8 часа. Състезателите от възрастова група над 17 години ще се записват от 12 до 13 часа.

За първи път тази година традиционната баскетболна надпревара протича в два етапа. Първият се проведе миналия уикенд във Варна при рекордното участие на над 230 състезатели - момчета и момичета. Призьорите при мъжете в групата над 17 години получиха право да се състезават директно във финалната четворка на турнира в Раковски.