Награди за “Колорит” от долината на розите
Награди за “Колорит” от долината на розите / Колорит

Седемгодишният Никола Христов от арт школа "Колорит" спечели втора награда от националния конкурс "Казанлъшка роза" за живописната си творба "Розоберачка", изпълнена в смесена техника.

Журито на националния форум присъди още три награди на деца от плевенската школа. Ния Лакова - 12-годишна, е отличена с поощрителна награда за рисунката си "Моми, закичени с рози", а Елица Илиева - на 9 години и Лора Гаврилова - на 8 г., получават дипломи за отлично представяне.

Конкурсът, който за 7-ми път даде възможност на деца и младежи от цялата страна да претворят в картини красотата на българската роза, е организиран от Министерството на образованието и науката, Националния дворец на децата, Община Казанлък и Общински детски комплекс "Св. Иван Рилски".

Той е част от богатата програма на националния форум "Празник на розата" в Казанлък. Наградените деца от конкурса бяха поканени на еднодневен пленер в града на розите.

Ръководителката на школа "Колорит" Майя Ананиева сподели, че децата от школата до края на месец юни завършват своите най-нови творби за участия в няколко международни конкурса - в Япония, Полша и Германия.

Своята учебна и творческа година школата ще завърши с изложба "Лятно вдъхновение", която ще бъде открита на 28 юни в общинската галерия Къща на художниците - Плевен.