Проверяват състоянието на реки и съоръжения в София
Проверяват състоянието на реки и съоръжения в София / снимка: Sofia Photo Agency
Проверяват състоянието на реки и съоръжения в София
30261
Проверяват състоянието на реки и съоръжения в София
  • Проверяват състоянието на реки и съоръжения в София

Проверява се състоянието на шест общински язовира в София, както и реки, мостови съоръжения, тунели, подлези и други участъци с потенциална опасност при падане на валежи, каза столичният кмет Йорданка Фандъкова. По думите й проверката е възложена, за да се избегнат наводнения при поройните дъждове, като тези напоследък и заради информацията, че предстоят още валежи до края на юни. Ето какво каза столичният кмет:

Известни са рисковите места в София, където при много обилен и пороен дъжд, има затруднения и да се проверят и да се почистят шахтите именно в тези места, като автобусните и автомобилни подлези, да кажем на алея „Яворов", на Четвърти километър, в „Слатина" има един участък, който винаги се наводнява. Ние не можем да повлияем на природата и, разбира се, че когато има поройни дъждове, винаги ще има щети, но поне това, което зависи от нас и е наш ангажимент, отпушването на шахтите, това за мен е важно да съм сигурна, че се прави и е направено. Доста сериозна беше мобилизацията от страна на всички институции, Гражданска защита веднага реагира, полицията и пътната полиция най-вече. Лошото е, че знаете трафикът е много сериозен и в такива моменти има такива задръствания, че не позволяват дори на автомобилите, които са аварийни, да минат да реагират. Има още много какво да се прави, затова възложих и такива специални проверки.

Комисия ще извърши и оглед на състоянието на р. Суходолска в кв."Суходол". Предвижда се бъдат предложени необходимите превантивни мерки с цел да не се допускат заливания на прилежащи територии.