ВМРО на протест срещу увеличението цената на тока
ВМРО на протест срещу увеличението цената на тока / Sofia Photo Agency

Плевенската организация на ВМРО ще се включи в протест, подготвен от националната организация на "воеводите" в столицата, срещу спекулативното повишаване на цените на тока. Над 10 автомобила с членове ще потеглят за София на 17 юни, съобщават от местната организация. Управляващите излъгаха за това, че няма да има увеличение на тока.

Министърът, който носи отговорност за това, е  Трайчо Трайков, коментират готвещите протестните действия от ВМРО. Като организация, защитаваща българските национални интерeси и тези на българскитe граждани, организираме протест, показващ несъгласието с политиката на експлоатация на българите. Ние сме против обслужването на чужди монополистични интереси, което министър Трайков извършва с този акт на увеличение на цената на тока, заявяват от движението.

Идеята на протеста е да покаже на управлявящите, че българският народ не е инструмент за обслужване на нечии интереси и правителството да се замисли и започне да управлява в името и в полза на народа, споделят "воeводите".

През април те протестираха във Варна срещу политиката на енергоразпределителното дружество Е.ОН, а по-рано през март от ВМРО организираха шествие срещу монопола на електроразпределителните дружества в София. Протестът утре е с начален час 11.30 пред Министерство на икономиката, енергетиката и туризма.