Едва трима записани седмокласници в един от центровете в града
Едва трима записани седмокласници в един от центровете в града / dariknews.bg

Ниска активност отчитат комисиите, при които се подават документи за прием след 7 клас. Това установи репортерска проверка на Дарик. Едва трима седмокласници са заявили желание за участие в първо класиране в СОУ "Св. Климент Охридски", което е един от трите центъра за подаване на документи в града. Причина за слабата активност според преподавателите е днешния последен учебен ден, в който децата получават документите за завършен 7 клас.

Кандидат-гимназистите могат да получат заявление от учебните центове, което имат възможност да попълнят и вкъщи. Единствено кодовете на училищата трябва да се попълнят от членовете на комисиите, защото не са написани в справочника. Цялата останала информация се попълва от учениците. От инспектората са категорични, че няма да приемат заявления, които са поправяни или надраскани.

Необходимите документи при кандидатстване са оригинал и копие на удостоверението за завършен VІІ клас, медицинско свидетелство (само за кандидатстващите за специалности от професии). Когато ученикът е завършил VІІ клас на територията на друга област, представя оригинал и копие на служебната бележка за оценките от положените приемни изпити. След сверяване, оригиналите се връщат на кандидатите.   

Комисиите за приемане на документи за участие в първия етап на класирането ще работят от днес до 21 юни (без събота и неделя) от 8 часа до 19 часа.