Експолицай и синът му преследват криминално проявен длъжник
Експолицай и синът му преследват криминално проявен длъжник / Дарик - Благоевград, Любима Калпачка

Благоевградчанинът Георги Петков бе изправен пред съда по Указа за борба с дребното хулиганство. Той е обвинен от органите на реда за отправена на публично място заплаха за живота към криминално проявения Александър Митов от село Българчево.

Преди около месец Георги Петков заедно с баща си Благой Петков -бивш полицай, се срещнали с Александър Митов за поредна покана да изплати доброволно финансово задължение в размер на 12 000 лева, които трябвало по договор да бъдат върнати още през 2008 година. Петкови пристигнали в Българчево с автомобил. При срещата им Александър Митов моментално избягал и оставил приятелката си Спаска Дунчева да преговаря с кредиторите.

"Като слязе от колата Георги Петков извади пистолет и каза, че ако Александър не си плати и даде някакви документи, ще му се случи лошо", заяви пред съдия Екатерина Николова Спаска Дунчева.

"Не е вярно, че съм имал пистолет в ръката. Имах газово оръжие, но под седалката в автомобила". Александър е бил много пъти в затвора и е измамил с парични суми поне десетима благоевградчани, които аз познавам", контрира подсъдимият Георги Петков. Той и баща му били задържани в полицията в Благоевград за часове, а ден по-късно криминалистите иззели и законното оръжие на бившия си колега Благой Петков.

С цел изясняване на събраните по случая факти и обстоятелства, съдия Николова отложи делото за разпит на нови свидетели. Преди повече от година Александър Митов сключи споразумение с държавното обвинение по дело за пласиране на наркотични вещества, в съучастие с тартора Румен Йотов от Перник и още трима мъже с криминални досиета.