Пловдив

Учениците могат да подават документи за прием след 7 клас

15 юни 2010 07:59 | Автор: | Пламена Чонкова

Учениците могат да подават документи за прием след 7 клас
© dariknews.bg  

Започва подаването на документи за участие в първо класиране и прием на ученици в държавни и общински училища. Това съобщи за Дарик началникът на Регионалния инспекторат по образование в Пловдив Павлинка Кацарова. Седмокласниците трябва да вземат служебна бележка за получената оценка от външното оценяване от учебното заведение, в което учат и да я подадат в петте центъра в града и областта.

За Пловдив това са СОУ "Св. Климент Охридски" на ул. "Васил Априлов" № 3, ГХП "Св. Св. Кирил и Методий" на ул. "Хан Кубрат" № 15 и СОУ "Св. Софроний Врачански" в район "Тракия". За областта центровете за подаване на документи са в Асеновград в ПГ „Цар Иван Асен ІІ" на ул. "Шипка" №4 и Карлово в ОУ „Кирил и Методий" на ул. "Васил Караиванов" № 4. Учениците от други области подават заявления само в СОУ "Св. Софроний Врачански" в район "Тракия".

Необходимите документи, които трябва да се представят от кандидатите, са оригинал и копие на удостоверението за завършен VІІ клас, медицинско свидетелство (само за кандидатстващите за специалности от професии). Когато ученикът е завършил VІІ клас на територията на друга област, представя оригинал и копие на служебната бележка за оценките от положените приемни изпити. След сверяване, оригиналите се връщат на кандидатите.

Учениците, които са изкарали двойки на външното оценяване ще могат да завършат годината с добри резултати и дори да подават документи за кандидатстване. Причината е, че оценката от изпита ще бъде вписана като текуща в дневниците.

Заявлението, което се подава, се предоставя от комисията. Бланката се попълва четливо, като желанията се вписват с точното наименование на училището, профила или специалността от професия, без да се допускат зачертавания и корекции.

Комисиите за приемане на документи за участие в първия етап на класирането ще работят от днес до 21 юни от 8 часа до 19 часа.

 

 Етикети: ученици, заявления, 7 клас

Коментари

Коментирай

Подреди: Първите отгоре Последните отгоре

 • Страница:
 • 1
#1

AR - 15.06.2011 г. 18:02:11

TRqbva li da se podavat medicinskite blanki ot ychilishteto,koito sa v medicinskata sestra

 • Страница:
 • 1

Напиши коментар

 • Име *:

  Полетата отбелязани със * са задължителни!
 • Коментар *:

 • Код за сигурност *:

  security code

  Въведи код:

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите »

 

Годзила (2014)

Най-култовото чудовище в историята се преражда в епичното екшън-приключение „Годзила”, продукция на ...

То беше чучулига, Жулиета

Драматичен театър Николай О. Масалитинов, гр. Пловдив 19

Постановка на Драматичен театър Пловдив...

След няколко неуспешни опита да разреже месото си, клиентът вика келнера: - Вземете печеното обратно! - Не мога, сър! Издраскали сте го... Виж още