И дойде един мъж при една жена взе наградата на театралния фестивал в Нова Загора
И дойде един мъж при една жена взе наградата на театралния фестивал в Нова Загора / netinfo

Постановката „И дойде един мъж при една жена” на режисьора Николай Хаджиминев на Театралния камерен състав от Раднево спечели първата награда за спектакъл на Третия национален фестивал на любителските камерни театриНова Загора 2010”.

Втората и третата награда при спектаклите бяха присъдени на спектаклите „Арт” на Народно читалище „Развитие 1870” от Севлиево и „Лодка в гората” на НЧ „Диньо Сивков 1870”.

Първа награда за главна мъжка роля журито, с председател актьора Любен Чаталов,  присъди на Веселин Тодоров за ролята му Виктор Петрович в постановката победител. „Посвещавам наградата си на покойния кмет на община Раднево Нончо Воденичаров, който доведе режисьора и каза-Искам да я направите тази пиеса. За съжаление неможа да я види на сцена. Затова тази награда е за него.”, сподели след получаването на наградата победителят при мъжете Веселин Тодоров.

С втората награда за мъжка роля б

"И дойде един мъж при една жена" взе наградата на театралния фестивал в Нова Загора
netinfo
е отличен Борис Лазаров от Севлиево. Трета награда за мъжка роля бе присъдена на новозагорския актьор от НЧ „Диньо П. Сивков 1870” Милко Русев за ролята му на горския Марин в „Лодка в гората” на Николай Хайтов.

Първа награда за женска роля получи Дарина Хаджиева за ролята й на Динна Фьодорова в пиесата „И дойде един мъж при една жена” на Театралния колектив от Раднево. Втората награда за женска роля е за Радмила Стефанова, за ролята й на Дорис в постановката на новозагорското читалище „Напредък 2001” - „Някога…друг път” с режисьор Марин Маринов. Трета награда получи Юлия Арнаудова за ролята й в пиесата „Анна Бижуто” на софийския театър „Делфини”.

Специалната награда на кмета на община Нова Загора бе връчена на Васил Гоцев за ролята му на Захарий Зограф в постановката на НЧ „Светлина 2000” от Кортен – „Греховната любов на Зографа Захарий”.