Старозагорци посрещнаха Хорхе Букай на крака, с бурни аплодисменти
Старозагорци посрещнаха Хорхе Букай на крака, с бурни аплодисменти / DarikNews.bg Николина Пенчева

Регионална библиотека „Захарий Княжески" се оказа тясна за всички старозагорци, дошли да се докоснат до световноизвестния аржентински писател и психотерапевт Хорхе Букай. Час преди авторът да пристигне в Стара Загора, почитателите му заемаха места в залата на библиотеката. Тя обаче не можа да побере всички желаещи да се срещнат с Букай.

Старозагорци посрещнаха Хорхе Букай на крака, с бурни аплодисменти
netinfo

Арженстинският писател беше посрещнат на крака, под бурните аплодисменти на старозагорци.

„Не очаквах да говоря пред Вас, а просто да раздавам автографи. Имам чувството обаче, че трябва да говоря, защото всички Вие сте тук. Щастлив съм, че тук е последната лекция, която изнасям в България. В новата ми книга се говори за любовта и изграждането на взаимоотношенията в една двойка.
Когато определям значението на думата любов използвам дефиницията: „любовта -  това е просто да се радваш, че другият съществува", сподели арженстинският писател.

В Стара Загора Хорхе Букай предстви новия си роман „Да се обичаме с отворени очи" и разкри, че в момента завършва новата си книга, в която ще включи част от преживяванията си в България.

Хорхе Букай е един от най-четените писатели на нашето време. Той е автор на 20 книги, преведени на повече от 20 езика. През 2008 г. осем от книгите му се появяват в световните класации за бестселъри, което е феноменален успех.

„Нека ти разкажа" е първата книга на Хорхе Букай, която излиза на български език. Вече повече от две години книгата не слиза от челното място в седмичните класации на големите онлайн книжарници у нас. Втората книга на Букай - „Приказки за размисъл", подобно на „Нека ти разкажа", се нарежда сред най-продаваните книги в България и утвърждава автора като значимо име сред читателите.

Старозагорци посрещнаха Хорхе Букай на крака, с бурни аплодисменти
netinfo