Изнасят резултатите от изпитите след 7 клас
Изнасят резултатите от изпитите след 7 клас / dariknews.bg

Резултатите по български език и математика от изпитите след 7 клас ще бъдат обявени днес. Това съобщи за Дарик началника на Регионалния инспекторат по образование Павлинка Кацарова. Тя обясни, че учениците ще могат да разберат оценките, които са получили от изнесените в центровете списъци или на сайта на РИО Пловдив. Ако децата искат да видят работите си трябва да подадат заявление в инспектората, за да получат разрешение. Ако има възражения относно оценката седмокласниците също трябва да го заявят. Вече имаме положителна резолюция от МОМН на няколко работи, заяви Кацарова.

На тазгодишните малки матури се явиха над 5 хил. седмокласници. Те трябваше да решават изпит от два модула, вторият, от които пожелание. Точките от втората задача, която бе преразказ на разказа „Вида" ще помогне на учениците за вход в елитните и профилирани гимназии.

От 15 до 21 юни учениците трябва да подават заявления за първия етап в класирането в профилираните гимназии след 7 клас. На 24 юни трябва да бъдат обявени резултатите от първия етап на класирането в гимназиите. От 28 до 30 юни е записването на учениците, приети на първия етап от класирането. Записването ще бъде в училището, в което кандидатът е приет и ще става само с оригинала на удостоверението за завършен седми клас.