Враца

Справка за личния лекар на сайта на Здравната каса

11 юни 2010 09:08 | Автор: Дарик Враца

Справка за личния лекар на сайта на Здравната каса © снимка: DarikNews.bg, Иван Стрижлев  

Нова електронна услуга предоставя Националната здравноосигурителна каса, информират от РЗОК-Враца. От тази седмица на интернет страницата на институцията  - www.nhif.bg, всеки здравноосигурен може да направи справка за личния лекар, при когото е записан.

На сайта в секция „За пациента", „Електронни услуги", „Проверка на личен лекар" се въвежда специален код за спам контрол и след това съответното ЕГН за българските граждани или личен номер на чужденец за чужденците, които пребивават и се осигуряват в България.

След проверката всеки може да види името и адреса на практиката на своя личен лекар, както и кода, под който тя е записана в Районния център по здравеопазване. Дадени са и телефоните за връзка с него.

Освен проверка на личен лекар на новата Интернет страница на НЗОК гражданите могат да направят проверка на здравноосигурителния си статус, да се запознаят със своите права и задължения, да се информират как да получат конкретна медицинска или дентална помощ, какви права дава Европейската здравноосигурителна карта, кога трябва да заплащат потребителска такса и кои категории лица са освободени от нея и др.Етикети: лични лекари, справка, здравно осигуряване, НЗОК, интернет

Коментари

Коментирай

Подреди: Първите отгоре Последните отгоре

 • Страница:
 • 1
#4

христо Стоименов Атанасов - 27.10.2016 г. 14:33:56

кой е личен лекар

#3

Нина Тодорова Георгиева - 03.07.2012 г. 12:28:08

справка на личен лекар

#2

емил миленков - 26.09.2010 г. 10:22:53

справка за лице

#1

ива - 05.08.2010 г. 12:02:40

справка за достъп до личен лекар

 • Страница:
 • 1

Напиши коментар

 • Име *:

  Полетата отбелязани със * са задължителни!
 • Коментар *:

 • Код за сигурност *:

  security code

  Въведи код:

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите »

 

Диpектоp на мебелна фабpика отишъл в командиpовка в Паpиж. Вpъща се и разказва впечатления: - Страшен град! Какви улици, какви магазини! - А жените? -… Виж още