Награди от кулинарното изложение в Етъра
Награди от кулинарното изложение в Етъра / netinfo

 

Първо място в конкурса за най-вкусна гозба спечели Историческият музей Исперих. Това стана по време на кулинарното изложение „Край етърска софра седни и сладичко си похапни", което се проведе в Архитектурно- етнографския комплекс "Етър" край Габрово. В него взеха участие селищата от Габровска, Дряновска, Севлиевска и Тревненска общини и индивидуални участници с традиционни местни храни и напитки от цялата страна.

С отличие за най- традиционна рецепта бяха наградени представителите от читалище „Светлина- 1927 г." от село Жълтеш. Народно читалище „Паисий Хилендарски" при село Градница спечели наградата за  най- автентично украсена и богата трапеза.

В рамките на кулинарното изложение са реализирани състезания за приготвяне на традиционна българска салата от учениците от ПМГ „Академик Иван Гюзелев", както и надяждане с целувки за по- малките гости на музея.

Наградите за победителите са осигурени от ръководството на музея и от фирмите- производители на храни и напитки, които участваха в на кулинарното изложение.