Пламен Минчев от Дан Колов с бронз от Държавното по борба
Пламен Минчев от Дан Колов с бронз от Държавното по борба / dariknews.bg

233-ма състезатели от 39 клуба участваха в Държавното първенство по свободна борба за момчета. В Ямбол медал за региона спечели само представител на еленския клуб „Дан Колов". Пламен Минчев е трети в категория до 53 килограма.

Възпитаникът на треньора Недялко Петров загуби от вицешампиона Мехмед Шерифов от Лозница. През първата част еленският талант на два пъти можеше да тушира съперника си, но не успя, а през втората допусна да бъде поставен по граб и загуби.

В репешажите Минчев тушира последователно Яшар Николаев „Локомотив" /Г. Оряховица/, Севдалин Димитров- Елхово и съотборника си Цани Кръстев, а за бронза се справи по точки, с 2:0 части, с Въльо Стойков от Стара Загора. В същата категория Цани Кръстев записа победи с туш срещу Ерхан Сюлейманов- Бургас и Анатоли Чиликов- Русе, но падна от Шерифов и Минчев и остана без отличие.

Недялко Петров е доволен и от друг свой дебютант Иван Маринов. До 73 кг. младокът тушира Далил Тахиров- Разград, но бе спрян от шампиона Атанас Атанасов от Сливен.

В началото на седмицата юношата на „Дан Колов" Юсуф Шакиров замина на лагер с националния отбор в Казанлък. На 29 юни той ще се бори за България на Европейското първенство в Самоков.