Първата крачка по узаконяването на новия терен на ст. Христо Ботев е факт
Първата крачка по узаконяването на новия терен на ст. Христо Ботев е факт / netinfo

Местният парламент в Благоевград одобри парцеларния план за външния водопровод на стадион "Христо Ботев" на извънредна сесия днес. Решението стана факт пет месеца, след като кметска администрация внесе предложението за разглеждане в Общинския съвет. Така първата крачка по узаконяването на най-модерния футболен терен в страната и въвеждането му в експлоатация вече е направена.

През 2009 година в реконструкцията на стадион "Христо Ботев" са вложени 555 885 лв. от общинския бюджет. За изпълнител на обществената поръчка бе определена фирмата „Благоевград спорт”. Със средствата е изградена дренажна система, автоматизирана поливна система, резервоарно стопанство, както и помпена станция и водопровод до резервоара. Извършено е и затревяване на игралното поле с нови чимове.

Само преди месец Община Благоевград спечели специална награда за поливната система на стадиона, присъдена от фондация “Зелена община”. Проектът бе отличен от международно жури, съставено от 14 висококвалифицирани експерти в областта на ландшафт архитектурата, хидроинженери и специалисти по водни ефекти и достъпна градска среда за хора с увреждания. Призът бе връчен на зам.- кмета на община Благоевград арх. Георги Скрижовски от президента на Професионалната футболна лига Валентин Михов.