Веско е търсен в района на Реброво преди две седмици
Веско е търсен в района на Реброво преди две седмици / снимка: Sofia Photo Agency
Пламен Василев
29728
Пламен Василев
Марин Маринов
  • Пламен Василев
  • Марин Маринов

Все още не е приключила аутопсията на тялото на 7-годишния Веселин Игнатов, но според данните на съдебните лекари трупът на детето е престояло около 30 дни във реката. Това съобщи в интервю за Дарик директорът на Областната дирекция на МВР-София Пламен Василев. МВР вече потвърди, че Веско се е удавил и не е бил убит.

По трупа на детето нямало видими белези от насилие и насилствена смърт. Тялото на 7-годишния Веско от Нови Искър беше открито снощи близо до село Реброво в Искърското дефиле. Детето, което страдаше от аутизъм, изчезна от дома си на 27 април. Ето какво каза още по случая шефът на областната дирекция на МВР Пламен Василев пред Мария Йотова в предаването „Челюсти":

„Престояло е около 30 дни във вода. Не е приключила все още аутопсията. Категорично заключение за причините за смъртта няма как да кажем преди да имаме експертизата на колегите експерти от Катедра „Съдебна медицина".

Ако се окаже удавяне, ще работите ли по друга версия или не?

До приключването и проверката на всички възможни версии ще се работи по всичко възможно за цялостно изясняване на случая.

Кметът на селото каза, че не са идвали хора там, не е издирвано.

Не съм убеден, че във всеки един от случаите, в които полицейските служители трябва да свършат своята работа, трябва да уведомяват и кметовете на населени места.

Имате ли представа колко от вашите хора са работили по случая?

Да кажем около 15 души.

Как си обяснявате факта, че чак сега го намират?

В този момент е намерен. Когато се обясни какви са причините за смъртта, вероятно ще могат да се изградят и версии каква е причината и защо е имало някакво забавяне във времето, въпреки че тук лично аз не виждам никаква вина в служителите на МВР. Всички от колегите, които са запознати, са работили изключително съвестно и отговорно по случая, става въпрос за дете все пак.

Веско е търсен в района на Реброво, съобщи в предаването „Челюсти" и частният детектив Марин Маринов, който съдействаше на родителите в акцията по търсенето на детето от Нови Искър. Детективът разказа, че лично той преди две седмици е бил на мястото, където е намерено детето и там не е имало тяло. Ето какво още каза Марин Маринов:

„Ние се включихме някъде 10 дни по-късно. Преди около 12 дни бяхме в Реброво. Днес отидох там да видя точно мястото и човекът да ми посочи, защото там гледахме. Тогава там го нямаше. Кога точно се е появило, след това не сме ходили. Ние стигнахме точно до Реброво. Там разговаряхме с един от полицаите, които работят в района, и с още един човек. Дадохме им листовки, запознахме ги с акцията по издирването, която се проведе от много хора в цялата страна. Ние всички се надявахме, че колкото и да го укриват и да е отвлечен, ще го намерим, рано или късно, такава мащабна акция се проведе. На място искам да ви кажа, че минаха две седмици, лично аз бях в Реброво, спрях точно на този мост и огледах реката. Дали е търсен там в района - да, търсен е.