Бригаден генерал Петър Петров встъпи в длъжност
Бригаден генерал Петър Петров встъпи в длъжност / DarikNews.bg Николина Пенчева

Бригаден генерал Петър Петров официално встъпи в длъжността командир на Втора Тунджанска лека пехотна бригада.

Генерал Петров е бил началник управление и операции в съвмест ното оперативно командване в София. Досега не е участвал в мисии, но е бил в Кабул и Кандахар.

„Моето намерение е да обиколя поделенията и да се запозная със ситуацията, за да

Бригаден генерал Петър Петров встъпи в длъжност
netinfo
набележим насоки на работа. Наясно съм, че заради кризата ще работим в трудни условия. Важно е да използваме по най-ефективния начин финансовите ресурси, с които разполагаме", каза генерал Петров.

Той е категоричен, че няма да толерира подледци, мързеливци и мошеници.

Длъжността беше издадена от досегашния командир на Бригадата бригаден генерал Ангел Главев. Той беше награден „за заслуги по укрепване на сигурността и отбраната на страната, постигнати високи резултати при изпълнения на служебните си задължения, инициативност и отговорност при изпълнение на поставените задачи и дългогодишна служба" с почетен знак на Министерството на отбраната „Свети Георги" втора степен.

Бригаден генерал Петър Петров встъпи в длъжност
netinfo

В тържествения ритуал по сдаване и приемане на длъжността командир на Втора Тунджанска лека пехотна бригада учстваха областният управител Йордан Николов, заместник-обласният управител Галина Стоянова и кметът на Стара Загора професор Светлин Танчев.