Участвайте в конкурс
Участвайте в конкурс / снимка: Дарик Враца

Конкурс за рисунка, плакат, есе и мултимедийна презентация на тема "Вдигни очи, виж този свят" организират Общинския съвет по наркотични вещества - Враца и Младежки дом. Той е по повод Международния ден за борба с употребата и нелегалния трафик на наркотици - 26 юни и е част от Общинската програма за превенция на наркоманиите. Провежда се в четири раздела и има за цел да провокира мисленето на младите хора, творческата им изява и позиция по проблемите на наркоманиите.

Право на участие в конкурса имат ученици от VІІ до ХІ клас, като всяка творба трябва да е придружена от: трите имена на автора, учебно заведение /школа/, клас, електронен адрес и телефон за връзка.

На 22 юни от 18:30 часа в Младежки дом - Враца ще бъде открита изложба на рисунките и плакатите и ще бъдат обявени и наградени отличилите се в четирите раздела на Конкурса.

В раздел "Рисунка" всеки участник може да представи една творба с размер 35/50 см, като използва свободно избрана техника : акварел, темперни бои, пастели, флумастри, моливи и други.

В раздел "Плакат" творбите трябва да са създадени със свободна ръка с електронните инструменти за рисуване на подходящи графични редактори на компютъра - Microsoft Paint, Corel Painter Classic, Corel DRAW, Adobe Illustrator, Adobe Photoshop. Да не се вмъкват готови обекти или картинки.  Всеки плакат, участващ в конкурса трябва да бъде представен на електронен и хартиен носител (формат А3).

При раздел "Есе" творбите не трябва да надвишават две машинописни страници, шрифт Times new Roman/12. Есетата да бъдат представени на хартиен носител /1 екземпляр/ и в електронен вариант.

В раздел „Мултимедийна презентация" трябва да се използва Power Point за изработка на презентацията. Тя не трябва да съдържа повече от 15 слайда. Може да включва всякакъв вид съдържание - текст, аудио, снимки, анимация, видеоклип и т.н. Презентациите могат да съдържат данни за различните видове наркотици, за тяхното въздействие и рисковете при употребата им, да отразяват лично мнение или отправено послание.

Наградният фонд на конкурса е 600 лева, а всички участници ще получат грамоти. Крайният срок за предаване на творбите в Младежки дом Враца е 15 юни. Адресът е бул. „Втори юни" № 10, 3000 гр. Враца, e-mail: youth_house@abv.bg, тел.: 62 70 35.

Кандидатите приемат условието техните творби да бъдат използвани и отпечатвани върху рекламни материали и разпространявани от организаторите на Конкурсите.