Откриват фотографска изложба в ОДК Пловдив
Откриват фотографска изложба в ОДК Пловдив / www.sxc.hu

Откриват XVI-та национална изложба с фотографски снимки на ученици от цялата страна. Творбите ще бъдат изложени в 12.30 часа в централната сграда на Общински детски комплекс - Пловдив. 415 фотографии на 40 ученици от 6 града на страната се съревноваваха за отличия. От тях едва 163 бяха допуснати до участие в националната фотографска изложба. Младежите са разделени в две възрастови групи - до 9 клас и от 10 до 12 клас.

В първата възрастова група победител е Виктория Грозева от Кърджали, на ІІ-ро място е класирана Милица Петрова от Ямбол и на ІІІ-то място - Реджина Господинова също от Ямбол. Във втората група журито присъди І-во място на Христо Генов от Кърджали. Има и две ІІ-ри места за Йорданка Николова и Денислав Стойчев от Ямбол, ІІІ-то място е за Анаис Яхубян от Пловдив.

За ОДК - Пловдив и има 3 поощрения. Те са за Александра Ласкова за експериментална фотография, Александра Шкодрова за серията „Времето и аз" и Веселина Маджарова за режисирана фотография. Наградите на участниците ще бъдат връчени след откриването на изложбата.

Утре стартира ученическият фотопленер, по време на който 40 младежи ще обиколят улиците на Пловдив и с фотоапаратите си ще запечатат интересни моменти от ежедневието. В края на деня жури от пловдивски фотографи ще оцени най-достойните фотографии и ще закрие XVI-тия Национален конкурс за ученическо фото и видеоизкуство.

Конкурсът е част от календарния план за извънучилищни дейности на МОМН за учебната 2009/2010г.