Задържаха българска престъпна банда в Лас Вегас
Задържаха българска престъпна банда в Лас Вегас / снимка: БГНЕС
Задържаха българска престъпна банда в Лас Вегас
29412
Задържаха българска престъпна банда в Лас Вегас
  • Задържаха българска престъпна банда в Лас Вегас

Българска престъпна банда, източила чрез измами над 2 милиона долара, задържаха агенти на ФБР в Лас Вегас. Федералното бюро за разследване е получило информация от българските власти за част от членовете в престъпната банда. Пред Дарик главният секретар на МВР Калин Георгиев съобщи, че Министерството на вътрешните работи постоянно обменя подобна информация с американски служби.

Българите в Лас Вегас и Финикс са измамили търговци на автомобили със сума от близо 2 милиона долара. Освен това родните гангстери успели да източат около 700 хиляди долара от банкомати. Общо 11 души са обвинени за три отделни случая във федералния съд.

Помощник-прокурорът Катлийн Блис е заявила, че ФБР е получило информация от властите в България, че един от предполагаемите лидери на престъпната мрежа, 58-годишният Димитър Димитров, се е присъединил към фигури от подземния свят в страната.

Димитров, който е американски гражданин, живеещ в Лас Вегас, бе обвинен по трите случая, както и в това, че той и съпругата му Вярка притежават незаконен 9-милиметров пистолет.

Другото обвинение срещу Димитров и останалите петима мъже е в конспирация, измами и мрежа за крадена собственост по схема за незаконно придобиване на автомобили от търговци на коли и транспортирането им до Източна Европа. Останалите обвинени са Драгомир Тасков, Боян Георгиев, Росен Даскалов, Юлиян Милушев и Николай Младенов.