В Нови пазар реализират проект за над 2 717 000 лв.
В Нови пазар реализират проект за над 2 717 000 лв. / Dariknews.bg

Община Нови пазар ще получи безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Регионално развитие" за проекта „Подобряване на физическата и жизнена среда в Община Нови пазар". Това съобщиха за Дарик от местната администрация. Проектът е на стойност над 2 717 000 лв., от които съфинансирането от Европейския фонд за регионално развитие е в размер на над  2 309 000 лв.  

Дейностите, включени в проекта предвиждат подобряване на уличните настилки на ул. "Гоце Делчев", ул. "Втори юни ", ул."Патриарх Евтимий", ул."Оборище" и ул."Скобелев",  изграждане на детски площадки и реконструкция на градски парк.

Предстои изграждане на детски площадки за деца с увреждания, подходи, декоративни фигурални настилки, алеи, спортна площадка, рингова велоалея, кътове с маси за общуване, енергоспестяващо осветление, озеленяване и други.

С реализацията на проекта ще бъдат осигурени безопасни условия за движение и намаляване времето за пътуване, ще бъде  създадена безопасна, устойчива и с високо екологично качество среда за почивка, спорт  и социални контакти и др.