Повдигнаха обвинение срещу Максим Савов
Повдигнаха обвинение срещу Максим Савов / Dariknews.bg
Повдигнаха обвинение срещу Максим Савов
28963
Повдигнаха обвинение срещу Максим Савов
  • Повдигнаха обвинение срещу Максим Савов

Прокуратурата внесе обвинителен акт срещу 27-годишния Максим Савов, който 4 месеца бе в ареста по обвинение за грабеж. Младият мъж е преместен в затвора. Делото най-вероятно ще се гледа през юни, съобщи за Дарик приятелката на Максим, Ксения Кузманова. Всички искания на защитата на Савов са оставени без уважение от наблюдаващия прокурор. При предявяване на материалите по делото (от направената очна експертиза) става ясно, че всъщност продавачката, която обвинява Савов е късогледа с диоптри - 1" на едното око и 0.9" на другото. В показанията си пред съдия тя твърди, че е разпознала Максим за извършителя по стойката, когато той бил на светофара на 500 м от магазина. Тогава обаче тя е била на работа без очила, обясни Ксения Кузманова.

Адвокатите и Савов са прегледали записите от външната камера на магазина от деня и часа на обира. Те са контатирали, че се виждат лицето и дрехите на извършителя. От записите става ясно, че това не е той. От защитата са направили искане за съпоставка на образа на извършителя с този на Максим. Искането обаче не е уважено. Мотивът на вещото лице е бил, че нямат апаратура за сравняване на образа, заяви Ксения Кузаманова. Според нея, всички доказателства, които оневиняват Максим са оставени без уважение и вземат се предвид само показанията на продавачката.

/Чуйте от прикачения звуков файл/

Повдигнаха обвинение срещу Максим Савов
netinfo

Направено е и искане за сравнение на иззетото рибарско ножче от дома на Максим и Ксения и ножа, видян на записа на камерата от магазина, за да се констатират разликите. И това искане е оставено без уважение, каза Ксения Кузманова. Междувременно младата жена смени защитата на Максим. На първото заседание по делото в съда на мястото на Мирослав Кавърджиков ще застане адвокат Снежана Стефанова.