Чумерна /Елена/ спечели първенството на подготвителните групи
Чумерна /Елена/ спечели първенството на подготвителните групи / Dariknews.bg

Подготвителната група на "Чумерна" спечели областното първенство по футбол. Децата от Елена не допуснаха загуба в седемте кръга като имат само едно равенство с втория в класирането "Левски" /Стражица/. В понеделник на стадион "Ивайло" се изиграха срещите от последния кръг. "Чумерна" се наложи над "Академик" /Свищов/ с 1:0, а "Левски" отнесе "Аркус" с 11:0.

Така решителен за първото място се оказа двубоят между стражичани и сформираната през зимата подготвителна група на "Етър". За да вземат купата левскарите трябваше да бият с  разлика от поне четири гола. Водените от Ивелин Младенов великотърновци обаче ги удариха с 2:0, с попадения на Мехмед Мустафов и Кристиян Христов и зарадваха еленските си връстници, които ги подкрепяха мощно през целия мач.

В другите два двубоя от програмата ФК "Павликени" победи ФК "Самоводене" със 7:0, а "Етър" надигра "Росица" /Поликрайще/ с 2:1. Любопитно е, че в поликрайщенския тим имаше трима представители на футболната фамилия Пендови. Треньор на отбора е бащата Илия Пендов, а в състава са синовете му Марин и Божидар.

Третото място с равен брой точки си поделиха "Етър" и ФК "Павликени". Шефът на зоналния съвет на БФС Георги Велинов лично връчи купата на победителите от "Чумерна" и пожела на малките футболисти да не забравят, че всички големи звезди са били като тях, но с много труд и постоянство са стигнали до върховете. Всички отбори получиха футболни топки.