Борисов: Субсидии се орязват във всички звена
Борисов: Субсидии се орязват във всички звена / снимки: БГНЕС
Борисов: Субсидии се орязват във всички звена
28864
Борисов: Субсидии се орязват във всички звена
  • Борисов: Субсидии се орязват във всички звена

Субсидии се орязват във всички звена, каза премиерът Бойко Борисов по повод протеста на Софийския университет. Той упрекна ВУЗ-овете, че не са протестирали в деня, в който предишното правителство си тръгна и вдигна пенсиите с 900 милиона лева. Премиерът коментира образователните проблеми, след като откри поредната нова детска градина в ж.к. „Стрелбище” с места за над 100 деца.

По думите на Борисов, когато цяла Европа се тресе от икономическа криза, се режат пенсии и заплати. „Така че моето уважение към всички, но сега искам да им кажа, че тази година ще е трудна, ще я издържим и в следващите години всичко ще си дойде на мястото. Затова нека протестират, нека им чуят гласа хората, всички сме длъжни да затегнем малко колана във време на криза”, каза премиерът.

Градината „Слънце 2”, която премиерът откри се намира на терена, заради който беше задържан Петър Драшков преди 2 години. Той

Борисов: Субсидии се орязват във всички звена
netinfo
беше обвинен в имотна измама за повече от 10 милиона евро, при която е бил използван фалшифициран подпис на Бойко Борисов, който тогава бе кмет на столицата. Ето какво коментира премиерът: „Знаете аферата „Драшков-брат”. Сега щеше да има жилищна сграда и да се продава апартамент по 2-3000 евро/ кв. м. Крупна далавера. Това е типичен пример за моята политика през годините: разкриваш аферата и построяваш детска градина. Аз съм убеден че няма български съд, който да отсъди тази детска градина да я дадем на някой друг и да оставим децата на улицата. Така че докато вървят делата бавно и мудно, ние ще построим освен детската градина, и училището”.

По време на откриването кметът на София Йорданка Фандъкова призова родителите на децата, за които няма места в детските градини, да не се отчайват, защото програмата продължава и ще се разкриват още много нови места.