Представиха официално Ива Николова
Представиха официално Ива Николова / Дарик Габрово

 

Лидерите на ДСБ и СДС Иван Костов и Мартин Димитров, председателят на ЕНП Мария Капон и общинският координатор на ВМРО Тодор Тодоров официално представиха Ива Николова за кандидат за кмет на Община Габрово. Ива Николова представи управленската си програма, която включва две части - неотложни  и дългосрочни задачи. Сред спешните мерки, които трябва да се вземат  са въвеждането на протекционистична политика за местния бизнес като средство за справяне с икономическите условия на криза, оптимизирането на пътното движение, гарантирането на собствеността на гражданите и премахването на таксата за граждански бракове. Тя лансира още идеята кметът сам да извършва бракосъчетанията.

Сред дългосрочните цели са изработване на стратегия за туризма, която да популяризира Габрово като туристически и културно-исторически център, и др.

Лидерът на ДСБ Иван Костов определи частичните избори в Габрово като много важни и посочи няколко причини за участието на Синята коалиция в тях. "Най-важната е, че ние искаме да покажем, че коалицията е абсолютно задължителен политически компонент за извеждане на страната от кризата. Ние сме  задължителния коректив и гарант на управлението не само в Габрово, а и в страната", каза Костов като прогнозира ниска избирателна активност. По думите на Костов Синята коалиция има амбицията да покаже, че е този полюс в политическото пространство, който може да обединява около себе си другите представители на партиите в дясно от политическия център.

„Аз съм дълбоко убеден в това, че личността на Ива Николова е най-подходящата за Община Габрово, защото е открит, откровен и общителен човек, който се справя успешно с ролята си на обединяващ полюс  сред партиите в дясно, център", заяви лидерът на ДСБ Иван Костов.

Мартин Димитров каза, че познава Ива Николова като човек, който винаги говори истината и търси промяна за България към по-добро. На представянето присъстваха и членът на националното ръководство на ДСБ Валентина Наумова, председателите на предизборния щаб Илиян Георгиев и Виктор Спасов, симпатизанти и журналисти.