Отложиха делото за убитото от кучета дете
Отложиха делото за убитото от кучета дете / снимка: DarikNews

За следващия понеделник, 17 май, е отложено делото за убитата от кучета в разградското село Сушево 6-годишна Кристияна Кирилова.

Причина е в отсъствието на едно от вещите лица по комплексните експертизи, съобщи за Дарик адвокатът на семейството на Кристияна Красимир Коцев. Биологът от Русе ще се яви на заседанието следващия понеделник.

По време на заседанието беше разпитан бащата на детето и останалите вещи лица, които са потвърдили експертизите си, доказващи, че детето е убито от четирите кучета на подсъдимата Елена Банкова.

Обвинението срещу Банкова е за причиняване на смърт по непредпазливост. Санкцията за подобно престъпление е затвор до 3 години.

На първото заседание през април бяха разпитани 21 свидетели, роднините на Кристияна поискаха кръвнина от 400 000 лв., а подсъдимата не се призна за виновна.

Шестгодишното момиче почина след нападение от четири кучета през октомври миналата година. След инцидента в Разградско започна масова регистрация на уличните кучета, а в три от седемте общини в региона фондация "Четири лапи" извърши и безплатна кастрация и ваксинация на кучетата.