Двама изгоряха в катастрофа на пътя Русе-Разград
Двама изгоряха в катастрофа на пътя Русе-Разград / МВР Русе
Двама души изгоряха в катастрофа на пътя Русе - Разград
28789
Двама души изгоряха в катастрофа на пътя Русе - Разград
  • Двама души изгоряха в катастрофа на пътя Русе - Разград

Двама души изгоряха при тежка катастрофа на пътя Русе - Разград. Сблъскали са се ТИР и два леки автомобила, които след удара се запалили.

Пътният инцидент е станал минути след 11 часа в района преди Писанския мост. Катастрофирали са ТИР и лек автомобил, след което в тях се ударила още една кола. Веднага след сблъсъка избухнал пожар. Хората от едната кола и шофьорът на ТИР-а успели да излязат преди огънят да обхване возилата. Пътуващите във втората кола останали затиснати вътре. От полицията съобщават за двама загинали, които са изгорели в колата.

Двама изгоряха в катастрофа на пътя Русе-Разград
netinfo
Мястото е посетено от екипи на Спешна помощ, полицията и пожарникари, които са овладели пламъците. Трите автомобила обаче са напълно унищожени. Огледът за изясняване на причините и обстоятелствата, довели до инцидента, продължава. Все още се установява самоличността на загиналите. По информация на Дарик оцелелите са семейство от Варна. Те са пътували с лек автомобил „Рено". Невредим е и шофьорът на ТИР-а. Той е унгарски граждани. Превозвал е авточасти.

Пътят Русе - Разград, в участъка преди Писанския мост, остава затворен до преместването на катастрофиралите автомобили. Организиран е обходен маршрут през село Писанец в двете посоки. От началото на празниците това е втората тежка катастрофа в региона. Вчера на пътя Русе - Силистра загина 31-годишен мъж.


41-годишна жена е с опасност за живота след катастрофа в русенското село Пиргово. Пострадалата е в болницата на Русе, където е оперирана по спешност. При катастрофата са ранени и трима младежи. С комоцио са 21-годишен мъж и две момчета на 19 години. Пътният инцидент е станал при удар на два леки автомобила.

53-годишен турски гражданин загина при тежка катастрофа на главен път Е-80, в участъка между Свиленград и село Капитан Андреево, съобщиха от полицията в Хасково. Инцидентът е станал около 1.00 часа. Мъжът е управлявал лек автомобил "Пежо". При опит да изпревари движещ се пред него товарен автомобил, той е изгубил контрол над управлението и се е ударил в движещия се срещу него друг товарен автомобил "Ивеко", управляван от 35-годишен софиянец. От удара шофьорът, който е с двойно гражданство и настоящ адрес в Турция, е загинал на място. Возещата се до него 50-годишна съпруга е с фрактура на черепа и пет ребра. Настанена е в Хасковската областна болница с опасност за живота.

Мъж е в тежко състояние в Сливенската болница след тежка катастрофа, съобщи оперативният дежурен в Областна дирекция на МВР. Несъобразена скорост, довела до преобръщане, е най-вероятната причина за катастрофата, станала в района на котленското село Мокрен. Пострадалият мъж има контузия на главата, получена при преобръщането на автомобила, има опасност за живота му.

Платното от автомагистрала "Хемус" в посока към София, в района на село Разлив, беше затворено следобед поради верижна катастрофа от три автомобила. Инцидентът е станал на моста преди село Трудовец. Единият от катастрофиралите автомобили е препречил пътя. Движението се отклонява по обходен маршрут Разлив-Трудовец - към магистралата.

57-годишен варненец загина при катастрофа на автомагистрала "Хемус". Инцидентът е станал около 16 часа днес в района на варненското село Слънчево. Загиналият е пътувал в "ДЕУ Нексия", управлявано от съпругата му. Тя е предприела изпреварване, без да се увери, че е безопасна. В същия момент обаче "Опел Вектра" се е движил в лявото платно и двете коли са се сблъскали. От удара мъжът е починал на място. Това е вторият инцидент със загинал в съботния ден във Варна. Мъж почина, а двама души бяха ранени след тежка катастрофа между две леки коли около 9 часа на пътя между Аксаково и варненското село Долище. При сблъсъка на място загина 28-годишният шофьор на "Роувър". Пътуващите в другия автомобил "Нисан" са настанени в шоковата зала на МБАЛ „Света Анна" в морската столица. С черепно-мозъчно травма и травми по-тялото е 63-годишна жена. Нейният съпруг на същата възраст е със счупено рамо и бедро. За живота на ранените няма опасност.

От началото на месеца тежките пътни инциденти са 147 с 12 загинали, а от началото на годината - 1860 катастрофи с 206 загинали.