Увековечиха Ръсел Кроу на пощенска марка
Увековечиха Ръсел Кроу на пощенска марка / снимка: morguefile.com

Ликът на спечелилия „Оскар" австралийски актьор Ръсел Кроу ще бъде увековечен върху пощенска марка в Австралия, съобщиха пощенските власти в страната, в серия, изобразяваща превъплъщението на актьора в ролята на Робин Худ.

46-годишният Кроу, роден в Нова Зеландия и получил австралийско гражданство, продуцира и участва във филма на Ридли Скот за легендата от Шерудската гора. Лентата ще бъде представена на международния филмов фестивал в Кан следващата седмица. Australia Post съобщи, че марките отбелязват постиженията на Кроу преди дългоочакваната премиера на „Робин Худ", съобщава БГНЕС

„Премиерата на „Робин Худ" се радва на световен интерес и ние сметнахме, че би било много подходящо да се почете този велик актьор чрез производството на серия марки с лика на Робин Худ в знак на признание за неговия талант и за приноса му към киноиндустрията", заяви Ноел Лиъхи от Australia Post. Кроу, който е най-добре известен с ролята си в „Гладиатор", миналия месец получи своята звезда на холивудската Алея на славата.

Кроу е бил участник и в друга специална серия пощенски марки „Легендите на екрана".