291 фирми ще участват в пролетното изложение на Пловдивския панаир
291 фирми ще участват в пролетното изложение на Пловдивския панаир / снимка, архив: Sofia Photo Agency

291 фирми от 23 страни ще участват на тазгодишното пролетно изложение, което се открива на 11 май в Международен панаир Пловдив. Това обяви изпълнителният директор на панаира Богомил Бонев. Тази година изложението е с нова визия „Бизнесът среща бизнеса". Заради световната икономическа криза тази година заявилите участие са с 30% по-малко, каза Бонев. Според него неаргументираните нападки от страна на държавата, която е основен акционер, също са оказали влияние на бизнеса и вредят на дружеството.

10-те изложби на ПРОЛЕТ 2010. ще представят изделия, машини и технологии от областта на спорта и свободното време, хранителни стоки, строителни материали, мебели, облекло, козметика и парфюмерия, обзавеждане за хотели, ресторанти и заведения. Ще се проведат Изложбата на общините, Зоната за бизнес консултации „Бизнес консултинг" и Националното изложение на стоки и услуги от предприятия на хора с увреждания, Салонът на изкуствата „Импресия" и Международният конкурс за панаирен плакат.

За първи път тази година се организират Дни на кафето, където бармани и специалисти ще демонстрират своите умения, а посетителите ще могат да дегустират.

Пролетното изложение ще продължи до 16 май.