Куче нахапа дете в град Кула
Куче нахапа дете в град Кула / снимка: sxc.hu

Деветгодишно дете от Кула е настанено в болница след като е нахапано от куче, съобщават от Областна дирекция на МВР. Момчето е с рани по лицето, главата и лявата ръка. Инцидентът е станал вчера в 16.20 ч., незабавно е бил подаден сигнал в РУ-Кула.

При проверката е установено, че детето е без опасност за живота, а раните са причинени от ухапване от куче, порода питбул. Кучето е налетяло на детето на градския стадион в град Кула. Животно е било без наморник.

Пострадалото дете е транспортирано в МБАЛ „Света Петка" във Видин за лечение. На собственика на кучето е съставен акт за установено административно нарушение от полицията. По случая е образувана преписка.

Само преди седмица в София беше нападнато друго дете. Обстоятелствата около инцидента бяха същите - кучето било изведено без наморник. „Инспекторатът трябва да следи дали опасните кучета са с каишка и намордник. Но служителите казват, че са малко, а и ги е страх - случвало се е собствениците да насъскат кучетата си срещу тях", разказа след инцидента тогава Захари Бисеров, началник-инспекторат в район „Надежда". „Абсолютно нямам такива задължения. Правомощията и задълженията на Столичния инспекторат са толкова много и разнообразни, че да очаквате да проследявам поведението на едно домашно куче, затова има и наредба", коментира още Бисеров.