Автобус пламна в движение, няма пострадали
Автобус пламна в движение, няма пострадали / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Автобус с 28 пътници се е запалил в движение на главен път София - Варна, между селата Железарци и Кавлак, съобщават от полицията във Велико Търново. Няма пострадали. Инцидентът е станал около 20.30 ч. с автобус „Скания Кеб" на софийската фирма „Глобал Биомет" ООД.

37-годишният шофьор Емил Малаков забелязал в страничното огледало, че под капака на автобуса излиза дим. Веднага отбил от пътя, всички пътници слезли и се отдалечили на безопасно разстояние. Сред тях е имало и три деца. Бързата евакуация на пътниците е била особено важна, тъй като малко след това целият автобус бил обхванат от пламъци. Изгорял е напълно. На мястото са пристигнали пожарникари от Стражица и Антоново.

Според специалисти в такива случаи има голяма опасност огънят да блокира хидравличната система и това да възпрепятства отварянето на вратите на автобуса. Благодарение на бързите действия на шофьора това не се е случило.

Пътниците са извозени с друг автобус на фирмата до Варна. Най-вероятно причината за инцидента е техническа неизправност. По случая е образувано досъдебно производство.

Други новини от Велико Търново