Корнелия Нинова: Имам битка с Бойко, не със Сергей
Корнелия Нинова: Имам битка с Бойко, не със Сергей / снимка: Дарик - Благоевград, Елина Христова, архив
Корнелия Нинова: Имам битка с Бойко, не със Сергей
28384
Корнелия Нинова: Имам битка с Бойко, не със Сергей
  • Корнелия Нинова: Имам битка с Бойко, не със Сергей

"Аз имам битка с премиера Бойко Борисов, а не със Сергей Станишев", така благоевградският депутат от "Коалиция за България" Корнелия Нинова коментира тиражираните обвинения, че прави подписка срещу лидера на Столетницата.

"Твърдението, че аз и Кирил Добрев искаме свалянето на Сергей Станишев от лидерския пост и настояваме за свикване на извънреден конгрес на БСП, е лъжа", каза в Благоевград днес Корнелия Нинова.

Нинова подчерта,че не участва в интриги. Според нея никой социалист не е виждал подобна подписка срещу Сергей Станишев. Нинова е категорична, че тези голословни твърдения, са дело на партийни фигури, които целят политически интриги.

"Правих подписка, но не срещу Сергей, а срещу чудовщните размери на контрабандата у нас. Събирам подписите на свой колеги в парламента за свикване на комисията по вътрешен ред и сигурност. Настояваме спешно да бъде изслушан директора на "Митниците" Ваньо Танов, който е отговорен за два пъти нарасналата контрабанда на цигари спрямо миналата година", каза Корнелия Нинова.

Червеният депутат подчерта, че към този момент липсва само един подпис за свикване на ресорната комисия. Зад подписката са застанали всички от БСП и ДПС. Изненадващо, депутатите от РЗС не подкрепиха искането, независимо, че се представят като дейни борци срещу корупцията и закононарушенията, коментира Нинова.

Какво още каза Корнелия Нинова, чуйте в звуковия файл