Ученици от Финансово-стопанска гимназия показват работата си по два проекта
Ученици от Финансово-стопанска гимназия показват работата си по два проекта / ФСГ

Финансово-стопанска гимназия "Васил Левски" гостува на Регионална библиотека „Дора Габе" с изложба „Интерактивни табла по проекти на ФСГ по програмите „Европейци за мир" и „Младежта в действие". Таблата ще бъдат изложени във фоайето на библиотеката от 20 април до 10 май.

Ученици и преподаватели работят по международни проекти, финансирани от двете програми, от две години. По традиция участниците представят на таблата своите проектни идеи и описват чрез текст и снимки тяхното реализиране. Постерите са интерактивни, изработват се във виртуалното пространство едновременно от няколко участници. След приключване на работата се отпечатват на хартия. Досега някои от тях са пропътували хиляди километри през Европа, за да бъдат показвани на семинари, конференции и партньорски срещи. След завръщането в България таблата обикновено красят коридорите на Финансово-стопанска гимназия. Всички постери са качени и в интернет и могат да бъдат видени и в сайтовете на проектите.

Официалното откриване на изложбата ще се състои на 27 април в присъствието на немските партньори на добричките младежи от гимназия „Тиза фон дер Шуленбург", Дорф Мекленбург. С това училище са осъществени вече два проекта по програма „Европейци за мир". Преди седмица програмата одобри трети съвместен проект на двете учебни заведения.